LibreOfficen uusimman version asennus

LibreOffice tarjoaa loppukäyttäjille ainakin kahdenlaista versiota: Stable (vakaa) ja Fresh (tuore). Jälkimmäinen edustaa uusinta LibreOfficea, joka ei kuitenkaan ole edeltävä koeversio. Ubuntu-pohjaisissa käyttöjärjestelmissä on yleensä tarjolla oletuksena vakaa versio, joka saa uudet ominaisuudet käyttöön vasta myöhemmin. Tässä oppaassa neuvotaan, kuinka tuorein versio asennetaan vanhemman tilalle, mikäli sellaiseen on tarvetta.

Ennen asennusta huomauttaisin, että jos halutaan palata tuoreimmasta versiosta takaisin Ubuntun ohjelmalähteen tarjoamaan vakaampaan versioon, sen vaatima poistotyö uudelleenasennusta varten saattaa kadottaa järjestelmän asennuksen mukana tulleita komponentteja, jotka saattavat näkyä esimerkiksi teemojen tai ohjelmiston tiedostoselaimen puutteellisuuden osalta (kuten pakettien libreoffice-gtk2 tai libreoffice-style-oxygen puuttuminen). Paketit ovat toki asennettavissa uudelleen, mutta eri jakelut käyttävät eri paketteja, niin työ niiden löytämiseen voi olla haastavaa.

Näin voidaan tarkistaa tällä hetkellä asennettu versio sekä uusin tarjolla oleva versio:

apt policy libreoffice

Lisätään LibreOfficen virallinen ppa-asennuslähde, sen jälkeen päivitetään ohjelmalähteet ja asennetaan päivitys.

sudo add-apt-repository ppa:libreoffice/ppa
sudo apt-get update
sudo apt install libreoffice

Tämän jälkeen LibreOfficen uusin versio pitäisi olla asennettuna. Suomen kielen kielipaketit voidaan asentaa seuraavasti:

sudo apt install libreoffice-help-fi libreoffice-l10n-fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.