Linux Mint 19 beta julkaistu

Linux Mint 19 ”Tara” julkaistaan kesäkuun lopussa ja siitä on nyt saatavilla testaukseen tarkoitettu beta-versio. Linux Mint 19 perustuu huhtikuussa julkaistuun Ubuntu 18.04 LTS -pitkäaikaisjakeluun. Uusi Mint julkaistaan tästä versiosta alkaen kolmella eri työpöytäympäristöllä, eli KDE:n tuki tiputettiin pois virallisten asennuslevykuvien joukosta. Sen sijaan, toisin kuin Ubuntussa, Mintissä jatketaan yhä 32-bittisten järjestelmien tukea.

Uuden version muutoksissa on keskitytty pääsääntöisesti Linux Mintin järjestelmän ohjelmien ja työpöytäympäristöjen hiomiseen ja yhteensovitukseen uuden pohjajärjestelmän kanssa. Mint-kehittäjien oman työpöytäympäristön muutokset (Cinnamon 3.8) tulevat mukana Mint 19 Tarassa, jossa on muun muassa luvattu nopeampia käynnistyksiä sovelluksille.

Yksi Taran tuomista pääantimista lienee uudistettu Timeshift-ohjelma, joka osaa korjata järjestelmän takaisin siihen pisteeseen, jolloin järjestelmä toimi vielä oikein ennen esimerkiksi pieleen mennyttä asennusta tai päivitystä. Lisäksi Mintin omaa päivitysten hallintaohjelmaa on uudistettu. Päivitysten tasojen merkitys on aiempaa pienempi ja erilaisia päivityksiä jaetaan nyt eri tyyppeihin, esimerkiksi kernel- ja turvallisuuspäivitykset voidaan tunnistaa omista symboleistaan. Päivitysten hallintaan on lisätty ominaisuus, jonka avulla järjestelmä lataa ja asentaa automaattisesti ja lisäksi se osaa seurata Timeshiftiin tehtyjä asetuksia ”snapshotteja” varten.

Kun vakaa versio on julkaisu, sen päivitykset voidaan saada suoraan asennetun beta-version päälle. Viralliset ohjeet 18.3 versiosta 19:een päivitykseen ovat odotettavissa vakaan version julkaisun yhteydessä, mutta suositus on asentaa järjestelmä puhtaasti uudelleen.

Linkkejä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *