Dropbox asettaa rajoituksia tiedostojärjestelmien osalta

Dropbox on Linuxillakin suosittu pilvipalvelu ja synkronointiohjelmisto. Dropbox aikoo marraskuun 7. päivä alkaen vakauden varmistamiseksi muuttaa ohjelmistoaan kaikilla käyttöjärjestelmillään niin, että synkronointi toimii vain järjestelmän oletustiedostojärjestelmillä.

Tiedostojärjestelmällä tarkoitetaan tallennuslevyn osiossa käytettävän datan varastointipalvelua. Niitä on eri tyyppisiä, jotka vaihtelee erityisesti käyttöjärjestelmästä riippuen. Linux-jakeluissa nykyään on käytössä erityisesti ext4, Windowsissa NTFS ja Mac:ssä HFS+ tai APFS. Dropbox asettaa toimintarajoitukset juuri näille tiedostojärjestelmille näiden käyttöjärjestelmien osalta.

Mikäli olet asentanut esimerkiksi Linux Mintin tai Ubuntun oletusasetuksilla, yleensä ei vaadita toimenpiteitä, sillä ext4 on vakiintunut kotihakemiston sekä juuren käyttämän osion tiedostojärjestelmätyyppinä. Kyseessä ei kuitenkaan ole hyvä uutinen niille Linux-käyttäjille, jotka haluavat synkronoida tiedostojaan Dropboxin kautta esimerkiksi XFS- tai BTRFS-tyyppisellä tiedostojärjestelmällä.

Jotkut käyttäjät ovat kuitenkin raportoineet, ettei ohjelmisto toimisi silloin, kun heidän käyttämänsä ext4-osio olisi kokonaan salattu. Dropbox ei ole vielä antanut lausuntoa tähän, että onko asiaan odotettavissa korjausta.

Dropboxin lisäksi on olemassa joitain muitakin Linuxilla toimivia synkronointipalveluja ja -ohjelmistoja, joista hyvä vaihtoehto on muun muassa MEGA.

Lähde: It’s FOSS

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *