Signalin asennus Linuxiin

Signal on Android- ja iOS-laitteille asennettava viestintäsovellus, jossa on salattu viestintäpalvelu. Sen on kehittänyt Signal Messenger LLC ja Signal Technology Foundation -säätiö, joka voittoa tavoittelemana organisaationa pyrkii ”tukea, kiihdyttää ja laajentaa Signalin tavoitetta tehdä yksityisestä viestinnästä helppoa ja laajasti käytettyä”. Signal-ohjelmistot ovat ilmaisia ja avoimen lähdekoodin ohjelmistoja.

Signalin avulla voidaan lähettää viestejä sekä henkilökohtaisesti toisille osapuolille että ryhmille. Viestit voivat sisältää tiedostoja, ääntä, kuvia ja videoita. Signalilla voidaan myös soittaa henkilökohtaisia ääni- ja videopuheluita. WhatsApp:n tavoin Signal käyttää tunnisteina ​​matkapuhelinnumeroita ja käyttää päästä päähän -salausta (toisin kuin esim. Telegram käyttää pilvitallennusta). Toisaalta tämä rajoittaa Signalin toimivuutta yhdellä laitteella kerrallaan ja viestit tiedostoineen tallentuvat ainoastaan päätelaitteille, eikä palvelimille. Lisäksi Signal salaa päätelaitteilla käytetyt viestit ja tiedostot, joten esimerkiksi mobiilisovelluksen galleriasovelluksella ei suoraan pääse katsomaan Signalin kautta saapuneita kuvia ja videoita. Signal ei myöskään tue viestien varmuuskopiointia pilveen, vaan varmuuskopiotiedosto on siirrettävä itse haluamaansa paikkaan puhelimelta.

Signalista on saatavilla työpöytäsovellus Linuxin lisäksi Windowsille ja Macille, mutta työpöytäsovelluksen toimintaan saamista varten tarvitaan mobiilisovellus, jonka kautta työpöytäsovellus yhdistetään toimimaan. Sovellus on ladattavissa osoitteesta https://signal.org/fi/ . Tässä opastamme, kuinka Signal asennetaan Linuxiin.

Signal voidaan asentaa seuraavilla kolmella komennolla mm. Ubuntuun ja Linux Mintiin. Ensin asennetaan päivityksien saantiin liittyvä avain (tässä saattaa kestää hetken):

sudo wget -O- https://updates.signal.org/desktop/apt/keys.asc | sudo apt-key add -

Asennus- ja päivityslähteen lisäys (kopioi koko komento samalle riville):

echo "deb [arch=amd64] https://updates.signal.org/desktop/apt xenial main" | sudo tee -a /etc/apt/sources.list.d/signal-xenial.list

Signalin asennus:

sudo apt update && sudo apt install signal-desktop -y

Näiden jälkeen Signal pitäisi olla nyt asennettuna. Käynnistä sekä työpöytäsovellus että mobiilisovellus ja liitä työpöytäsovellus sovelluksen antamien ohjeiden mukaan. Työpöytäsovelluksesta on hyvä tietää, että se ei pysty hakemaan asennushetkeä aiemmin saapuneita viestejä. Työpöytäsovellus toimii kuitenkin itsenäisesti, vaikka Signalin mobiilisovellusta käyttävä puhelin olisi sammutettuna tai ei olisi verkossa.

Signal työpöytäsovellus, jossa generoitu QR-koodi mobiililaitteen yhdistämistä varten.

(Testatut käyttöjärjestelmät: Linux Mint 19.3, 20)

Katso myös:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *